środa, 28 listopada 2012

bruschetta





Tak jak od makaronu - tak samo uzależniona jestem od pomidorów :) Dlatego bruschetta to jedna z moich ulubionych pomidorowych  przekąsek, a dziś to propozycja na kolację - szybka, lekka i przepyszna :)


Składniki:

3 średnie pomidory
2 ząbki czosnku
suszona bazylia
oliwa z oliwek
sól pieprz
pieczywo ( ciabatta lub zwykłe pszenne pieczywo )


Pomidory oczyszczamy z miąższu i kroimy w kostkę - czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do pomidorów. Solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy suszoną bazylię i odrobinę ( dosłownie ) oliwy z oliwek.  Pieczywo skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy aż się zarumieni. Pomidorki nakładamy na pieczywo i gotowe :)


SMACZNEGO




2 komentarze: