Tak jak od makaronu - tak samo uzależniona jestem od pomidorów :) Dlatego bruschetta to jedna z moich ulubionych pomidorowych przekąsek, a dziś to propozycja na kolację - szybka, lekka i przepyszna :)
Składniki:
3 średnie pomidory
2 ząbki czosnku
suszona bazylia
oliwa z oliwek
sól pieprz
pieczywo ( ciabatta lub zwykłe pszenne pieczywo )
Pomidory oczyszczamy z miąższu i kroimy w kostkę - czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do pomidorów. Solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy suszoną bazylię i odrobinę ( dosłownie ) oliwy z oliwek. Pieczywo skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy aż się zarumieni. Pomidorki nakładamy na pieczywo i gotowe :)
SMACZNEGO
Aż nabrałam ochoty na pomidory.
OdpowiedzUsuńChyba sobie jutro zjem! :)
OdpowiedzUsuń