piątek, 15 marca 2013

zdrowo - pasta z awokado






Idzie wiosna - dlatego moje śniadania zaczynają być coraz bardziej kolorowe - a żeby było jeszcze zdrowo, postanowiłam przygotować dzisiaj szybką i prostą pastę z awokado (sukcesywnie będę chciała Wam podsyłać kolejne pyszne przepisy z awokado w roli głównej :) ), która z jajkiem komponuje się idealnie :)

Zapraszam !


Składniki:

Na 1-2 kanapki:
                                                                                                   
1/2 awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól morska 
pieprz kolorowy                                                               
1-2 jajka
pieczywo


Awokado należy obrać ze skórki - pokroić w mniejsze części, wrzucić do blendera, dodać sól, sok z cytryny i dokładnie zmiksować. Jajko gotujemy - tak jak lubimy :) Pieczywo opiekamy np. w tosterze. Na pieczywo nakładamy naszą pastę, pokrojone jajko i świeżo zmielony kolorowy pieprz - pycha !

smacznego ! :)






6 komentarzy:

  1. jakoś nie mogę się przekonać do awokado:) ale pasta wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wciaz nie moge sie przekonac do awokado (no, chyba, ze w guacamole), ale ta pasta, tak uroczo kontrastujaca z jajkami, wyglada bosko!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pasta smakuje bardzo podobnie do guacamole :) naprawdę polecam to zielone cudo :) pozdrawiam !

      Usuń
  3. awokado uwielbiam w każdej postaci! Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. robiłam kiedyś pastę z awokado i serka wiejskiego była pycha!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tego połączenia jeszcze nie znałam ale chętnie spróbuję :) pozdrawiam!

      Usuń