Idzie wiosna - dlatego moje śniadania zaczynają być coraz bardziej kolorowe - a żeby było jeszcze zdrowo, postanowiłam przygotować dzisiaj szybką i prostą pastę z awokado (sukcesywnie będę chciała Wam podsyłać kolejne pyszne przepisy z awokado w roli głównej :) ), która z jajkiem komponuje się idealnie :)
Zapraszam !
Składniki:
Na 1-2 kanapki:
1/2 awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól morska
pieprz kolorowy
1-2 jajka
pieczywo
Awokado należy obrać ze skórki - pokroić w mniejsze części, wrzucić do blendera, dodać sól, sok z cytryny i dokładnie zmiksować. Jajko gotujemy - tak jak lubimy :) Pieczywo opiekamy np. w tosterze. Na pieczywo nakładamy naszą pastę, pokrojone jajko i świeżo zmielony kolorowy pieprz - pycha !
jakoś nie mogę się przekonać do awokado:) ale pasta wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńWciaz nie moge sie przekonac do awokado (no, chyba, ze w guacamole), ale ta pasta, tak uroczo kontrastujaca z jajkami, wyglada bosko!
OdpowiedzUsuńpasta smakuje bardzo podobnie do guacamole :) naprawdę polecam to zielone cudo :) pozdrawiam !
Usuńawokado uwielbiam w każdej postaci! Mniam!
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś pastę z awokado i serka wiejskiego była pycha!:)
OdpowiedzUsuńtego połączenia jeszcze nie znałam ale chętnie spróbuję :) pozdrawiam!
Usuń