sobota, 30 marca 2013

Pasta jajeczna

Przygotowania w kuchni idą pełną parą... wczoraj zaczęłam od słodkości, wytrawnym menu zajmuje się raczej mama, co jednak nie przeszkodziło mi aby zrobić  pastę jajeczną oraz pieczeń w cieście francuskim z jajkiem i szpinakiem (mam nadzieje, że uda mi się wrzucić przepis w ciągu najbliższych dni :) ). A więc zapraszam na pastę...



Składniki:
9 jaj ugotowanych na twardo
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypioru
3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
sól                                                                                             
pieprz

Szczypior drobno kroimy, rzodkiewkę i jajka kroimy w dość dużą kostkę - wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i dodajemy majonez, chrzan i przyprawy do smaku - dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki :) Szybko i prosto !
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz